MOVANI Bouwhuis

Hugo de Ruiter ontwierp de “Bouwhuis” fauteuil voor MOVANI

De fauteuil Bouwhuis is ontworpen door de Nederlandse topdesigner Hugo de Ruiter in opdracht van MOVANI, bestaande uit de vijf samenwerkende topzaken: van Til in Alkmaar, Vesta in Groningen, Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal, Weijts te Poortvliet en de Donjon van Prijt in Son (Eindhoven).

Eigenzinnig in vormgeving

Hugo de Ruiter heeft zich laten inspireren door de Bauhaus periode uit begin vorige eeuw met zijn enkele lijnen en no-nonsense vormgeving: strak, eenvoudig en zeer functioneel. Verschillende materialen die tot dusver nooit samen werden gecombineerd in meubelen gaven aan de meubelen van Bauhaus een eigenzinnig karakter. In de kunst kennen we dit in de werken van Mondriaan, die in deze filosofie de kunstbeweging de Stijl had opgericht.

Eigenzinnig in techniek

Juist in die eigenzinnigheid, die zo kenmerkend was voor de Bauhaus architecten, herkende Hugo de Ruiter en MOVANI zich. Hugo vertaalde dat in een prachtige fauteuil, die weliswaar knipoogt naar toen maar geheel nieuw is vormgegeven met de technische mogelijkheden van nu. Niet voor niets gaf hij de fauteuil de naam: “Bouwhuis” als een ere-saluut van een moderne ontwerper aan de Bauhaus ontwerpers van weleer. De Ruiter wilde geen eenvoudige kopie maken van wat was, maar een geheel eigen fauteuil anno 2015. Daarin heeft hij het zichzelf en de fabrikant niet gemakkelijk gemaakt! Let maar eens op de achterzijde waar het gebogen organische frame geheel vrij van het achterpand van de rug is gepositioneerd: je kunt er met een hand achter waardoor zowel aan vormgeving als zitcomfort het maximaal haalbare is bereikt! Kijk ook naar het organisch geborgen lijnenspel als je de fauteuil van opzij bekijkt! Vormgeving en techniek die alleen de beste meesterstoffeerders en rompbouwers in huis hebben!

Eigenzinnig in kleur

Niet alleen het ontwerp is geheel eigenwijs Hollands maar ook de producent behoort tot Nederlands oudste en gerenommeerdste fabrikanten. Bovendien is rekening gehouden met het feit dat iedereen een eigen smaak heeft en de fauteuil leverbaar is met prachtige combi’s aan kleurrijke stoffen om onze huizen nog kleurrijker te maken. Kortom: een fauteuil die honderd jaar na Bauhaus nog steeds hetzelfde adagium heeft: ontwerpen te maken die mensen de ruimte geven om zich te ontplooien en hun eigen smaak tot uiting kunnen laten komen dat met respect voor de ander bijdraagt tot een gelukkiger leven en een betere wereld waarin smaken verschillen.. gelukkig maar!

MOVANI Bouwhuis fauteuil - gekleurd frame

De Bouwhuis fauteuil gecombineerd met een gekleurd (poedercoated) frame en bijpassende Camira stof zijn uit voorraad leverbaar en extra aantrekkelijk geprijsd (zolang de voorraad strekt!). Uiteraard zijn eigen combinaties ook te maken met een grote diversiteit aan stoffen en framekleuren.

De Bouwhuis fauteuil van MOVANI met een frame gekleurd is verkrijgbaar vanaf €999,- in een Camira stof.

MOVANI Bouwhuis fauteuil - frame chroom

De Bouwhuis fauteuil gecombineerd met een chrome frame en bijpassende luxe Kvadrat Divina MD combinatie stoffen zijn extra aantrekkelijk geprijsd. Uiteraard zijn eigen combinaties ook te maken met een grote diversiteit aan stoffen en framekleuren.

De Bouwhuis fauteuil van MOVANI met een frame chroom is verkrijgbaar vanaf €1595,- in een Divina MD stofcombinatie.

Afmetingen MOVANI Bouwhuis fauteuil

Diepte 86 cm Hoogte 80 cm Breedte 66 cm Zithoogte +/- 43 cm

Specifications

  • Fabrikant: MOVANI
  • Ontwerp: Hugo de Ruiter
  • Categorie: Fauteuil